electron zombie

 

Zombie și apocalipsa sau Radicalii liberi și apoptoza celulelor sănătoase

 

 

Beneficiile antioxidanților constau în anularea daunelor produse de radicalii liberi, care sunt implicați în îmbătrânirea prematură a pielii. Deci, este esențial să înțelegem teoria radicalilor liberi care duc la îmbătrânire. Site-ul Pubmed este plin de jargon științific, dar iată o explicație mai accesibilă.

 

Gândiți-vă la un radical liber, ca la un zombie, dar în loc de creier, vânează electroni.

Modul în care acţionează este acesta: Imaginează-ţi că ești o celulă sănătoasă, plină de electroni, protoni și neutroni. Îţi vezi de treaba ta, faci ceea ce trebuie pentru ca această societate să funcționeze. Dar apare această moleculă instabilă și flămândă, căreia îi lipsește un electron la fel cum unui zombie îi lipsește un hipocampus funcțional. Vrea electronul tău.

Deci face ceea ce face orice zombie și te atacă pentru a-l fura, iar atunci când pierzi acel electron, devii exact ca radicalul liber. Te alături hoardei. Atacați alte celule și le furați electronii, până când se ajunge la o epidemie și corpul devine locul unei apocalise în care zombie sunt radicalii liberi.

 

La nivelul pielii, radicalii liberi pot deteriora colagenul, ducând la pierderea prematură a elasticității. Pot provoca hiperpigmentare și modificări texturale nedorite.

Știi, pielea de zombie…

 

Și acesti zombie atacă de pretutindeni: mâncare, alcool, contaminanți din aer (precum fumul de țigară) și chiar şi soarele.

 

Deci, cum opriți ca hoarda înfometată de electroni să vă preia corpul?

 

Din fericire, natura are un răspuns mai bun decât oricare dintre oamenii de știință din filmele apocaliptice cu zombie: Antioxidanţii.

 

Aceste molecule au un electron suplimentar pe care îl donează radicalului liber înainte de a putea destabiliza celulele sănătoase. Acum, măcar de-ar exista o rasă de oameni născuți cu două creiere, dintre care unul l-ar putea dona pentru a satisface zombie ...


Acidul alfa lipoic este un astfel de antioxidant puternic, deoarece este solubil atât în apă, cât și în grăsimi, deci combate radicalii liberi în aproape fiecare țesut din corp. De asemenea, poate reîncărca alți antioxidanți - cum ar fi vitamina C și glutathionul după ce acestia și-au donat electronii în plus. 


Înainte ca cineva să se gândească la beneficiile asupra pielii ale acidului alfa lipoic, nutrientul a fost utilizat în principal pentru a susține metabolismul sănătos al glucozei și sensibilitatea la insulină, fiind tratamentul de primă intentie în neuropatia diabetică.

 

 

Produsele pentru îngrijirea pielii cu acid alfa lipoic nu fac parte din rutina de înfrumusețare. Deocamdată.

Acest antioxidant universal nu are statutul pe care îl are vitamina C pe culoarul de produse pentru înfrumusețare. Deocamdată. În curând, veți vedea verde în secțiunea de produse pentru ten în semn de omagiu frunzelor verzi în care se produce în mod natural acidul alfa lipoic.

Dermatologi precum Dr. Nicholas Perricone studiază acest nutrient de ani buni, ceea ce a dus la producerea serurilor topice cu acid alfa lipoic. Nu este un trend trecător sau un ingredient minune. Beneficiile asupra pielii ale acidului alfa lipoic sunt legitime, susținute de știință și complexe.

 

altrient girl

 

 

Cum protejează acidul alfa lipoic pielea de daunele cauzate de radicalii liberi?

 

„Acidul alfa lipoic protejează grăsimile polinesaturate de daunele radicalilor liberi, împiedicând formarea grăsimilor oxidate, peroxizii lipidici”, spune Mills, LE, A.A. Rude. „Fumatul de țigară, de exemplu, provoacă efecte degenerative asupra pielii. Acidul alfa lipoic poate atenua aceste leziuni pe căi antioxidante. Dacă aceste schimbări pot apărea cu pielea deteriorată, gândiți-vă la modificările care pot apărea într-o epidermă sănătoasă atunci când acidul alfa lipoic este utilizat ca profilactic. "


În epidermă, stratul exterior al pielii, se pot acumula radicali liberi si din expunerea la soare. Într-un studiu din 2000, dermatologul Nicholas Perricone, MD, a descoperit că o cremă de piele cu acid alfa lipoic a ajutat la îmbunătăţirea aspectului pielii afectate de soare. 
Ridurile și pierderea fermității pielii încep în dermă, stratul mijlociu al pielii, deoarece acolo este locul colagenului. Și radicalii liberi nu sunt singura amenințare pentru această importantă proteină structurală.

 

Acidul alfa lipoic previne formarea de AGE
AGE-urile (Advanced Glycation End Products) sunt produse de glicaţie avansată care se acumulează în piele ca produs secundar al metabolismului zahărului. Acestea au foarte multe efecte nocive asupra pielii. Ce e cel mai important de ştiut este că atunci când apar la nivelul pielii, acestea se concentrează mai ales în dermă, unde blocheaza fibrele de colagen și compromit capacitatea lor de regenerare. Acest lucru duce la pielea cu aspect îmbătrânit, cu riduri.

De asemenea, AGE-urile ucid celulele care produc colagen. Acidul alfa lipoic inhibă glicaţia și formarea de AGE-uri.

 

Acidul alfa lipoic promovează producția de glutation
Dacă unul dintre obiectivele tale este strălucirea pielii, atunci probabil știi despre glutathion - „principalul antioxidant”. Poate fi eficient atunci când se aplică topic pe piele, dar dacă faci asta nu vei avea parte de toate beneficiile acestui nutrient pentru ficat, mușchi.… de fapt fiecare parte a corpului. Glutathionul este, de asemenea, un nutrient notoriu de dificil de obținut din dietă sau suplimente. Numeroase studii confirmă faptul că acidul alfa lipoic spirijină producţia de glutation în celule, astfel că suplimentarea cu acidul alfa lipoic vă poate ajuta să beneficiaţi de avantajele ambilor nutrienți, construindu-va practic o “armată” de antioxidanti care lupta cu radicalii liberi: acidul alfa lipoiic reciclează glutathionul, glutathionul reciclează vitamina C.

 

altrient r-alpha lipoic acid poster

 

 

Produse de piele cu acid alfa lipoic aplicate topic sau ingestibile?

Ambele!

Cremele și serurile topice sunt fantastice pentru îmbunătăţirea culorii pielii, deoarece pătrund în epiderma exterioară. Fermitatea, pe de altă parte, se bazează pe un colagen amplu, care este concentrat în principal în dermă, stratul mijlociu al pielii. Elementele nutritive topice adesea nu pătrund în dermă.

 

Cea mai siguă cale pentru ca un nutrient să ajungă la dermă este prin fluxul sanguin. Așadar, dacă sunteți mai preocupat de atenuarea daunelor radicalilor liberi în dermă sau de a inhiba AGE-urile în colagen, un supliment oral de acid alfa lipoic este calea de urmat. Este, de asemenea, singura modalitate de a obține toate celelalte beneficii ale acidului alfa lipoic care ajută mai mult decât pielea şi contribuie semnificativ la sănătatea generală, care este întotdeauna vizibilă la exterior.


Problema cu suplimentele de acid alfa lipoic este exact ceea ce îl face un antioxidant atât de puternic: este atras și respins de apă. Asta îl face susceptibil la excreția rapidă din organism.
Când luați suplimente standard de acid alfa lipoic oral, absorbția este rapidă, dar incompletă. Timpul său de înjumătățire plasmatică este de doar 30 de minute. Practic, o parte din acesta este absorbită, dar o mare parte din nutrienți este excretată înainte de a putea ajunge la celule.

Cercetătorii spun că acidul alfa lipoic pare să folosească un transportor multivitaminic dependent de Na+ pentru a merge de la plasma sanguină în țesuturi (Shay și colab., 2009; Ohkura și colab., 2010; de Carvalho și Quick, 2011). Acești transportatori sunt în cantitate limitată, așa că, dacă o moleculă de acid alfa lipoic nu poate obține transportul rapid, este probabil destinată excreției.

Acidul nostru alfa lipoic Altrient Acid Alfa Lipoic (Lypo-Spheric®) este încapsulat în lipozomi care transportă nutrientul din sistemul digestiv, prin peretele intestinal în fluxul sanguin și celule, fără consum de energie fiindcă nu se bazează pe procese mecanice. Fosfolipidele care formează lipozomii sunt din același material din care e constituită membrana celulară, astfel încât lipozomul poate fi asimilat prin difuzie la nivel celular. Stiţi ce se întâmplă când încerci să amesteci uleiul cu apa? In acelasi fel lipidele din compozitia acidului alfa lipoic liposomal mențin moleculele de acid alfa lipoic intacte prin regiunile apoase ale corpului, asigurând absorbţia.

 

Te-am făcut curioasă ?

Încearcă Altrient® Acid R-Alpha Lipoic timp de 3 luni !
Roagă pe cineva să-ți facă poze tenului la fiecare două săptămâni.
Folosește același aparat foto, aceleași setări, aceeași lumină.
Compară apoi pozele și împărtășește prietenelor tale rezultatele !
 
Cum se administrează Altrient® Acid R-Alpha Lipoic?
Primele 14 zile luați 2 pliculețe pe zi pentru a asigura concentrația de încărcare. Administrați pliculețul pe stomacul gol. Unul dimineața și unul seara înainte de culcare. Conținutul plicului se golește într-un păhărel cu apă. Gelul nu se va dizolva în apă.
După cele 14 zile reduceți doza la un singur pliculeț pe zi dimineața.

 

cum se administreaza altrient
 
 

 

Cum să ai rezultate mai rapide ?

Asociază  Altrient® Acid R-Alpha Lipoic cu Altrient® C – vitamina C lipozomală de 1000mg.

 

Poți citi mai multe despre beneficiile Altrient® C aici.

 

Cum se administrează Altrient C + Altrient Acid R-Alpha Lipoic?

  • Primele 14 zile luați un pliculeț de Altrient C și un pliculeț de Altrient  Acid R-Alpha Lipoic dimineața și câte un pliculeț seara.
  • După 14 zile reduceți la câte un pliculeț de Altrient C și un pliculeț de Altrient Acid R-Alpha Lipoic dimineața pe stomacul gol. Preparatele puteți să le puneți deodată în același păhărel.

 

altrient acid r-alfa lipoic si altrient c

 

 

Probleme severe de ten ? Citește acest articol. Click aici.

Citeste mai multe informatii despre acidul alfa lipoic aici.
 

 

Surse: https://blog.livonlabs.com/skin-care/alpha-lipoic-acid-skin/

Photo by Ben Scott on Unsplash

Photo by Daniel Jensen on Unsplash