dlux 3000 poster
 
Vitamina D - Vitamina soarelui
 
   Vitamina D este una dintre numeroasele vitamine solubile în grăsimi de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect. Obţinem această vitamină esențială prin expunerea ne-protejată a pielii la lumina soarelui, dar ea poate fi găsită și în anumite alimente, cum ar fi ouăle, cerealele și peștele gras.
 
  În ciuda faptului că este vitală pentru oase sănătoase și un sistem imunitar robust, stilurile noastre de viață mai sedentare înseamnă că expunerea la soare a scăzut dramatic, iar dietele noastre procesate indică faptul că suplimentarea este necesară pentru a menține un nivel sănătos de vitamina D.
 
tata si fiu pe plaja
 
Ce face vitamina D?
Vitamina D este responsabilă pentru o serie de funcții din interiorul organismului. Ajută la reglarea calciului, asigurându-se că acesta pătrunde în os pentru a menține oasele și dinții sănătoși. Susține un sistem imunitar sănătos, protejând organismul de boli precum răceala comună și joacă un rol fundamental în asigurarea funcției musculare normale.
Se prezintă sub două forme majore, D2 și D3. În timp ce ambele forme pot fi procesate de către organism, vitamina D3 este naturală pentru om și este considerată în general forma preferată de suplimentare.
 
oua sursa de vitamina d
 
Surse de vitamina D
Vitamina D se găsește în mod natural într-o serie de produse de origine animală, precum și în unele alimente fortificate, inclusiv:
pește gras (ton, macrou, somon)
ouă
produse lactate (lapte, brânză)
ficat de vită
alimente îmbogățite cu vitamina D (cereale, pâine, sucuri)
 
Știai că ... Pentru a atinge cantitatea minimă recomandată zilnic de 400 UI, trebuie să mănânci: 8 ouă, 3 kg de brânză cheddar sau 2 conserve de ton - zilnic!
 
 
Deficitul de vitamina D: o problemă pe scară largă
Deficitul de vitamina D rămâne o problemă la nivel mondial, cu aproximativ 1 miliard de oameni de pe glob care se confruntă cu niveluri inadecvate. Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE) estimează că deficitul de vitamina D în Marea Britanie afectează unul din cinci adulți și unul din șase copii!
 
Semnele deficienței de vitamina D se pot manifesta ca simptome comune, cum ar fi tuse și răceli frecvente, oboseală și epuizare, afecţiuni ale dispoziției, dureri musculare și probleme cu sănătatea osoasă și a dinților. Deci, este ușor să vedem de ce avem nevoie cu toții de suficientă vitamina D.
Dacă suferiți de aceste simptome în mod regulat, ar putea fi un semn că nu aveți vitamina D!
 
Factorii care afectează absorbția vitaminei D
expunere solară
pigmentarea pielii
creme de soare peste 15 SPF
dietă
greutate
vârstă
locație
sezon
 
 
femeie insarcinatacopiimaini varstniclucrator la calculatorpiele inchisa la culoare
Grupuri cu risc mai mare de deficiență
Deși toată lumea ar trebui să ia în considerare un supliment de vitamina D în lunile de iarnă, Departamentul de Sănătate recomandă ca următoarele „grupuri cu risc” să ia un supliment de vitamina D pe tot parcursul anului:
Toate femeile însărcinate și care alăptează
Sugarii și copiii mici sub 5 ani
Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste
Persoanele care au o expunere scăzută sau deloc la soare
Oamenii care au pielea mai închisă la culoare
 
 
 
simptome ale deficientei de vitamina d
Simptomele deficitului
Semnele deficitului de vitamina D se pot manifesta ca simptome comune de boală, cum ar fi tuse și răceli frecvente, starea de spirit scăzută și oboseală și epuizare.
Ultimele sfaturi pentru recomandă tuturor persoanelor să ia un supliment de vitamina D din octombrie până în aprilie.
 
 
Absorbție dovedită științific
Gama de spray-uri orale BetterYou Vitamina D DLux a fost special concepută pentru a furniza vitamina D direct în gură. Gura este un excelent receptor pentru suplimentarea nutrițională datorită țesutului moale, absorbant cu un sistem bogat de vene.
Cu o varietate de puteri de dozare potrivite pentru întreaga familie, gama premiată de spray-uri orale Vitamina D DLux este o soluție inovativă și convenabilă pentru suplimentarea tradițională de vitamina D.
gama de spray-uri DLux
 
Cum funcționează spray-urile cu vitamina D?
Fiecare pulverizare orală DLux Vitamina D este formulată pentru a asigura o livrare nutrițională optimă a acestei vitamine esențiale, ajutând la creșterea nivelului de vitamina D.
 
 
Sfaturi suplimentare
Recomandările au variat dramatic de-a lungul anilor. Pe măsură ce am descoperit din ce în ce mai multe probleme de sănătate asociate cu deficiența de vitamina D, autoritățile de sănătate publică au sporit recomandările de suplimentare către o secțiune mai largă a populației, până la punctul în care ne aflăm în acest moment, care este că toată lumea este acum sfătuită să suplimenteze.
Făcând un test de vitamina D, vei fi în măsură să îţi stabileşti starea actuală de vitamina D și să suplimentezii în consecință. Cu toate acestea, chiar dacă nu îţi cunoști nivelul de vitamina D, puteți utiliza ghidul nostru de suplimente care oferă dozele recomandate pentru a avea vitamina D la un nivel optim.
 
Găsiti aici gama de sprayuri intra-orale de la BetterYou.