Un Sâmbure de adevăr în…Caise!
Vitamina B17
Ce secret ascund sâmburii de caise?
Sâmburii de caise, pe care îi mâncam cu mare plăcere când eram copii, au proprietăţi curative şi nutritive, fiind cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17, cunoscută şi sub numele de amigdalină. Pe lângă aceasta, sâmburii de caise au un conţinut ridicat de fier, celuloză şi pectină.
Cunoscuţi şi sub numele de alună amară, sâmburii de caise sunt originari din Uzbekistan. Încă din timpuri străvechi, miezul sâmburelui de caisă se utiliza pe post de medicament, pentru bolnavii cu probleme respiratorii, precum astmul, bronşita, emfizemul sau tusea cronică dar şi pentru menţinerea tinereţii biologice.
Cercetările actuale de tratamente naturiste confirmă proprietăţile vindecătoare ale sâmburilor de caise. Conţinutul de Vitamina B17 poate fi un ajutor în lupta împotriva cancerului, deoarece contribuie la prevenirea apariţiei celulelor maligne.
Cu ajutorul sâmburilor de caise, organismul luptă mai bine cu bacteriile şi infecţiile. Vitamina B17 constituie un remediu în cazul ţesuturilor bolnave, la dezvoltarea unei danturi şi a unei structuri osoase solide. Consumând sâmburi de caise, ne suplimentăm rezerva de vitamine şi minerale necesară pentru a avea stomacul, ficatul şi inima sănătoase.
Datorită conţinutului de pectină şi celuloză, sâmburii de caise sunt utilizaţi ca laxativ uşor în problemele de constipaţie. Conţinutul bogat de fier ajută la cazurile de anemie severă, contribuind la creşterea cantităţii de hemoglobină din organism.
Ce este Vitamina B17?
După ani de cercetări, biochimistul dr. Ernest Krebs a izolat, în anul 1950, o substanţă pe care a denumit-o vitamina B17 - cunoscută şi sub numele de Amigdalină (sau Laetrile). Conform studiilor dr. Krebs, consumul zilnic a 7-10 sâmburi de caise ajută la prevenirea apariţiei cancerului.
Cu toate că vitamina B17 se găseşte diverse alimente bogate în nutrienţi, sâmburii amari de caise sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17 (amigdalina). O mai găsim şi în: varză, fasole albă, mazăre, broccoli, hrişcă, ovăz, secară, mei, linte, orz, orez brun, conopidă, spanac, migdale amare, dovlecei, cartofi dulci, coacăze, neagră, zmeură, struguri, ceapă roşie, vin roşu, pere, prune, piersici.
Modul actual de viaţă ne face să consumăm produse din făină rafinată, mult zahăr, ulei de gătit şi alte produse procesate, în timp ce alimentele organice naturale au fost mult timp absente din meniul nostru. Bunicii noştri au mâncat alimente naturale nerafinate, iar cancerul pe vremea lor era un eveniment rar. Ei consumau fructe uscate, pâine din făină brută şi chiar pâine din mei. Astfel, ei aveau acces, fără să ştie, la vitaminele necesare pentru o viaţă sănătoasă, ferită de boli, inclusiv amigdalina (vitamina B17).
Cum se consumă sâmburii de caise?
Se fac cure de până la patru săptămâni, timp în care se consumă între 5 şi 8 sâmburi pe zi. Este indicat a nu se consuma sâmburii dintr-o dată. Dacă gustul amar al miezului de caisă vă displace, atunci îl puteţi consuma pisat şi amestecat cu iaurt, musli,etc. În timpul curei este recomandat să consumaţi cât mai multe fructe şi legume pentru maximizarea eficienţei acesteia.
Vă prezentăm câteva scheme de tratamente interne cu sâmburi de caise, pentru prevenirea şi tratarea diferitelor afecţiuni:
În cazul persoanelor care au renunţat la fumat, se recomandă câte 8-10 sâmburi de caisă în fiecare zi, pe o perioadă de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauză, după care cura se poate relua. De asemenea, se vor face cure cu zeolit sau cu zarzavaturi verzi (pătrunjel, leurdă, mărar, leuştean), pentru eliminarea metalelor grele şi a altor toxine aduse de către fumul de ţigară în organism.
La tulburările de memorie, se consumă câte 5-8 sâmburi pe zi, în cure de două săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză. Aceştia conţin lecitină şi acetilcolină - două substanţe foarte valoroase pentru procesele de memorie. Vitaminele din complexul B şi amigdalina sunt antioxidanţi puternici, care împiedică sau stopează procesele degenerative la nivelul creierului, ce apar în cazul bolii Alzheimer.
În Litiaza biliară, se recomandă în fiecare dimineaţă, înainte de a mânca orice altceva, consumul a câte 8 sâmburi de caisă. Pe parcursul zilei, se consumă şi câte 500-600 grame de caise proaspete, dulci-acrişoare, care au efect coleretic (evacuarea bilei din colecist) şi dizolvă calculii biliari. Curele sunt de două săptămâni, urmate de alte două săptămâni de pauză.
Pentru îmbătrânirea prematură există mai multe studii făcute în Statele Unite ale Americii care indică faptul că miezul sâmburilor de caise are efect în încetinirea proceselor de îmbătrânire. În principal, sâmburii de caisă, dar şi caisele proaspete, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului nervos, protejând în special memoria. Apoi, ele ajută la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv şi a vaselor de sânge, precum şi a tonusului muscular. Se ţin tratamente de până la patru săptămâni, timp în care se consumă jumătate de kilogram de caise pe zi, precum şi 5-8 sâmburi. Tratamentul se poate relua la nevoie.
Precauţii şi contraindicaţii la tratamentul cu sâmburi de caise:
Nu consumaţi mai mult de 5-6 sâmburi într-o oră. Ideal este să consumaţi 5-6 sâmburi dimineaţă, şi 5 sau 6 sâmburi seara.
Consumaţi în doze mari şi repetate, sâmburii de caise pot duce la intoxicaţii grave, deoarece conţin cantităţi mici de cianură.
Se recomandă respectarea dozelor zilnice de sâmburi pentru adulţi, iar copiii sub 6 ani nu vor consuma zilnic mai mult de doi sâmburi.
Puteţi să cumpăraţi cei mai buni sâmburi de caise amari de pe site-ul nostru. Click aici.
Cititi un articol despre Rolul vitaminei C în stimularea sistemului imunitar la pacienții cu afecțiuni oncologice. Click aici.
7 Comentarii
Am cumparat samburii de caise promovati de napofarm.ro. In ciuda faptului ca sunt cei mai ieftini mi se par CEI MAI BUNI .
Eu consum 40 dimineata si 40 seara si ma simt minunat ca la 20 de ani sparg lemne alerg merg pe jos in general o medie de 15000 pasi. Am fost depista cu cancer in 2015 si au dat unn verdict urit in 6 luni mor dar am dat peste acest leac care ma pus pe picioare. Se spune ca e prea mult cit iau dar am ajuns la un moment dat la 55 buc. E mult e putin.... Cineva mi-a spus ca iau otrava cit sa moara 2 elefanti dar eu ma simt minunat.
si eu folosesc samburi de caise de la napofarm. sunt foarte amari si 100% naturali deci....
Eu consum zilnic 50 buc si ma simt minunat am avut cancer la rinichi depistat in urma cu 5 1/2 ani si traiesc. Cert in fiecare dimineata maninc 50 buc acum am trecut la 55 imi cere organismul si cinstit ma simt foarte bine la cei 68 de ani ca un fulg nu obosesc usor, sparg lemne, merg zilnic 12000 de pasi... Adevarat nu maninc care sau produse din carne, lapte sau priduse dinn lapte oua... Maninc fasole verde sau boabe la prinz cu salate iar dimineata si seara 10 miezi de nuca data prin masina cu o lingurita de scortisoara si miere de albine ceai de menta. Pot alerga, merg pe role..... Asa ca poate la mine "otrava" a facut si face bine. O zi buna !
Eu consum dupa 5ani 55 de buc zilnic. E adevarat ca sunt amari si mirosul acrla de migdale dar imi plac. Cert cred ca am dobindit imunitate la cianura dar mai tragic e ca organismul imi cere mai mult. Deocamdata ma simt minunat alerg, merg pe role, sparg lemne si am 68 de ani. Nimeni nu stie sa-mi explice de ce imi cere cirpul si mai mult... Cred ca in 5 ani am consumat citeva kg de simburi deoarece am fost depistat cu cancer la rinichi si mi sa spus ca nu o duc mai mult de 6 luni... Au trecut 5 ani si nu mai obosesc pot face efort fizic fara probleme dar de ce trebuie sa maresc doza... Dimineata pe stomacul gol 55 de buc si un ceai de lichen de piatra... Amaraciunile vad imi fac bine dar vreau sa stiu pina unde pot... Astept un raspuns ca toti cu care am vorbit sunt speriati de doza mea zilnica... E mult 55 de buc. ...?
Ce e de la natura, nu are ce sa faca rau...parerea mea. Multa sanatate domnu Marcel!
La fel si acum la 70 de ani si ma simt minunat... Asa cum spuneam si in urma cu ceva ani ma simt perfect... Adevarat nu pot da singe o transfuzie ar omori omul nu l-ar face bine ... Cu ce cantitate de cianura am in singe pot ucide elefanti... Am dobindit in 7 ani imunitate... Am incercat sa abandonez si e greu asa ca am ramas la o doza de 30 simburi dimineata si la fel seara...\r\nO seara placuta tuturor !
Bună ziua! Vă rog, cine știe și vrea să-mi spună, sâmburii de caise pot fi uscați/prăjiți în cuptor precum miezul de nucă?
Bună dimineața...cianura din sâmburi de caise dăunează la ochi? Duce la orbire??soțul are diabet și probleme cu rinichii și îi dau in fiecare dimineață 4 sâmburi de caisa - de la plafar!!\r\nAre cam 6 săptămâni de când consuma 4 sâmburi dimineața
Lasă un comentariu