altrient girl

 

Soluții eficiente pentru gestionarea acneei la adulți

 

 

Acneea poate face viața grea atât adolescenților, cât și adulților; din fericire ajutorul este la îndemȃnă cu antioxidanți precum glutationul și vitamina C.
 

Acneea afectează peste 40 de milioane de persoane din țările dezvoltate și continuă să fie o problemă comună a pielii chiar și după adolescență.
 

Aceasta a crescut în frecvență, în special în rândul femeilor adulte, mai mult de jumătate din persoanele de peste 25 de ani fiind afectate. Cele două forme cele mai frecvente de acnee sunt:

 

1. Acneea vulgară care apare ca puncte negre (comedoane), puncte albe (pustule) și zone inflamate (papule). Acestea apar, de obicei, la pubertate.

2. Acneea conglobată, o formă mai severă, cu formarea chisturilor profunde și cicatrizări ulterioare. De obicei apare într-o etapă ulterioară pubertății.

 

Ambele sunt afecțiuni inflamatorii care apar în glandele sebacee ale pielii. Acestea produc un amestec de uleiuri și ceară numit sebum, care este controlat de hormonii sexuali masculini și feminini.
Hormonii sexuali masculini măresc dimensiunea glandelor sebacee și cantitatea de sebum produsă, în timp ce hormonii feminini au efectul opus. Hormonii masculini sunt de asemenea implicați în producerea de keratină în foliculi.

 

 

Cauze
 

Cauzele acneei sunt multi-factoriale. Deși apariția acneei este adesea considerată a fi dependentă de producția de hormoni masculini, unele studii indică faptul că aceasta se poate datora unei activități sporite a unor enzime, care transformă hormonul masculin într-o formă mai activă.
 

Severitatea și progresia acestei afecțiuni sunt influențate de o interacțiune complexă între hormoni, sebum, producția de keratină și bacterii.
 

O supraproducție a keratinei în celulele foliculare poate duce la un blocaj, eventual conducând la formarea unui punct alb sau negru. Inflamația înconjoară apoi zona din cauza unei creșteri exagerată a bacteriilor din glandele sebacee.
 

Prevalența surprinzător de mare a acneei la adulți poate fi legată de tratamentul cu antibiotice, ceea ce poate duce la o creștere exagerată a bacteriilor nesănătoase. Un alt factor potențial este considerat a fi utilizarea contraceptivelor orale sau a cosmeticelor.
Mai recent, dovezile sugerează că dieta vestică poate juca un rol în dezvoltarea acneei. Acneea nu se găsește în populațiile care consumă o dietă paleo care exclude laptele și produsele lactate și care are, de asemenea, o încărcătură glicemică scăzută.
Cercetătorii au descoperit că laptele activează mecanismele de semnalizare din organism care afectează nivelul insulinei. Acest lucru poate contribui la rezistența la insulină în același mod în care o face o dietă bogată în alimente cu un indice glicemic ridicat.
Consumul a prea multe alimente procesate, cu un conținut ridicat de zahăr, pe termen lung, duce la o sensibilitate redusă la insulină. Multe sindroame asociate cu  acneea, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice, sunt legate de rezistența la insulină.

 

O dietă cu alimente cu un indice glicemic redus, fără lactate, are potențialul de a îmbunătăți sensibilitatea la insulină și de a reduce severitatea acneei. Mai multe studii au arătat rezultate pozitive pentru persoanele care suferă de acnee și care urmează o astfel de dietă. Participanții la aceste studii au raportat o reducere semnificativă a mărimii glandelor lor sebacee și o scădere a inflamației.
 

 

Factorii care contribuie la dezvoltarea acneei
 

Acneea la maturitate poate fi agravată de stres și o dietă deficitară. În plus, eliminarea redusă a toxinelor din cauza constipației și a unui ficat leneș, poate amplifica simptomele acneei. Mai mult, viața modernă expune pielea la niveluri ridicate de stres oxidativ care pot conduce la inflamație.
Principalii vinovați sunt speciile reactive de oxigen (SRO) - compuși dăunători generați din surse interne și externe. Cercetările au descoperit că pacienții cu acnee inflamatorie au avut o producție de SRO cu 43% mai mare, deci mult mai mare decât la subiecții sănătoși.

 

Mesajul cheie este:
 

Urmați o dietă cu alimente cu indice glicemic scăzut, reduceți inflamația, eliminați lactatele, eliminați toxinele, echilibrați hormonii și reduceți stresul.

 

Iată cum:
 

1. Reduceți inflamația
 

Acizii grași esențiali Omega 3 au proprietăți antiinflamatorii, deci mȃncați în mod regulat pește uleios, cum ar fi somonul și macroul, precum și nuci și semințe.
Zincul joacă un rol important în reducerea răspunsului inflamator și ajută la vindecarea rănilor. Studiile au arătat că pacienții cu acnee tind să aibă niveluri scăzute de zinc. Introduceți alimente bogate în zinc: semințe de dovleac, carne de pasăre, pește, fasole și cereale integrale.
Evitați alimentele pro-inflamatorii care ridică nivelul zahărului din sânge:
Alimente procesate cu conținut mare de zahăr (prăjituri, dulciuri, biscuiți, chipsuri, ciocolată, înghețată,produse de patiserie)
Alcool, băuturi cu cofeină, grăsimi saturate de origine animală (carne roșie, brânză, smântână, lapte)

 

2. Încurajați tranzitul intestinal regulat
 

Acest lucru vă va ajuta la eliminarea toxinelor. Alegeți alimente bogate în fibre: orez brun, hrișcă, quinoa, linte, ovăz, fasole, orz, nuci și semințe, legume.

Aceste tipuri de alimente au, de asemenea, un indice glicemic scăzut, care ar trebui să mențină nivelurile normale de zahăr din sânge, ajutând la controlul secreției de insulină.

 

3. Echilibrul hormonilor
 

Introduceți în alimentație alimente bogate în fitoestrogen din plante, cum ar fi soia, tempeh, semințe de in, legume, schinduf și tofu.
 

 

4. Eliminați toxinele
 

Curățați-vă dieta și dați ficatului o pauză prin reducerea potențialelor toxine. Principalii vinovați sunt alcoolul, și toxinele din mediu cum ar fi materialele plastice, pesticidele și substanțele chimice de uz casnic.

 

5. Fii selectiv cu suplimentele
 

Suplimentele lipozomale cu un grad ridicat de absorbție asigură rezultate optime!
 

Vitamina C
Studiile au identificat faptul că persoanele cu acnee au un nivel semnificativ mai scăzut de antioxidanți în sânge. În special, vitamina C s-a dovedit a fi cu pȃnă la 40% mai redusă la cei care suferă de acnee decât la omologii lor sănătoși.
Vitamina C inhibă compușii din organism care sunt pro-inflamatori, făcându-l ideal pentru utilizarea în condiții inflamatorii cum ar fi acneea. Conform primelor observații clinice, suplimentarea cu 800 mg, până la 3 g de vitamina C zilnic a arătat o îmbunătățire clară a simptomelor acneei.

 

Glutation
Organismul se bazează pe acest antioxidant puternic pentru a elimina compușii toxici care creează inflamație. Sub povara constantă a stresului oxidativ, în special în forme severe de acnee - glutationul este rapid epuizat.
Cercetările au confirmat că activitatea enzimelor de glutation care sunt integrate în sistemele de apărare antioxidantă este semnificativ mai scăzută la pacienții cu acnee comparativ cu subiecții sănătoși.
Un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie Cosmetică a demonstrat avantajele creșterii nivelurilor de glutation în reducerea leziunilor cauzate de acnee. După opt săptămâni, s-a constatat că simptomele persoanelor cu acnee s-au îmbunătățit cu 53%, în comparație cu ceitratați cu placebo.

 

6. Reduceți stresul

Practicați exerciții fizice zilnic, dormiți bine și încercați practici de relaxare cum ar fi yoga, meditația sau Tai Chi.

 

 

 

Citiți și alte articole din blogul nostru:

 

Glutathionul. Mai mult decat un antioxidant - spre articol

Studii care atestă eficiența Altrient C în menținerea unui ten fantastic - spre articol

Intestin sănătos - viață sănătoasă - spre articol

Din toată inima despre vitamina C - Interviu cu Adrian Vornicu - spre interviu

Mențineți o memorie minunată cu puțin ajutor de la glutation - spre articol

Preparat unic pentru mentinerea mentinerea unui indice glicemic redus - vezi produsul

Cititi aici toate articolele din Blogul Napofarm.ro

 

 

 

 

napofarm logo

Referințe:
1. Jacqueline Newson BSc (Hons) Nutritional Therapy. Blog: Getting to Grips with Adult Acne with the help of Alpha Lipoic Acid - Abundance & Health May 2017
2. Bowe WP & Logan AC. Clinical implications of lipid peroxidation in acne vulgaris: old wine in new bottles. Lipids in Health and Disease 2010, 9; 1: 141.
3. Braue A et al. A low-glycemic-load diet improves symptoms in acne vulgaris patients: a randomized controlled trial. Am J ClinNutr 2007;86:107–15.
4. Danby FW. Acne and milk, the diet myth, and beyond. Journal of the American Academy of Dermatology 2005; 52, 2: 360-362.
5. Harvard School of Public Health. Nutrition Source. Carbohydrates and blood sugar. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/carbohydrates/carbohydrates-and-blood-sugar/[Accessed 29.5.17]
6. Ikeno H, Nakata S et al. Decrease in glutathione may be involved in pathogenesis of acne vulgaris. Journal of cosmetic dermatology 2011, 10; 3: 240-244.
7. Melnik BC. Diet in Acne: Further Evidence for the Role of Nutrient Signalling in Acne Pathogenesis. ActaDermVenereol 2012; 92: 228–23.
8. Sahib AS, Al-Anbari HH, Salih M, Abdullah F.  Effects of Oral Antioxidants on Lesion Counts Associated with Oxidative Stress and Inflammation in Patients with Papulopustular Acne. J ClinExpDermatol 2012, 3:163.
9. Telang PS. Vitamin C in dermatology. Indian Dermatology Online Journal 2013, 4;2 : 143-146.