Îmbunătăţeşte-ţi sănătatea intestinală cu Vitamina C și Acidul R-Alfa Lipoic

 

Ai probleme cu sănătatea intestinală? Este timpul să optimizezi starea de sănătate a sistemului digestiv cu Vitamina C Lipozomală Altrient și Acidul R-Alfa Lipoic Altrient (R-Alpha Lipoic Acid – ALA). Acești doi nutrienți dinamici joacă un rol cheie în lupta împotriva inflamației - universal recunoscută ca fiind unul dintre principlalele cauze pentru multe afecțiuni cronice care afectează tractul gastro-intestinal.

 

Sănătatea intestinală astăzi

Bolile inflamatorii intestinale, care includ boala Crohn şi colita ulcerativă, sunt în prezent printre cele mai frecvente boli inflamatorii şi afectează cinci milioane de oameni din întreaga lume. Sindromul intestinului iritabil (IBS) a fost, de asemenea, identificat ca o problemă de sănătate a tubului digestiv, care afectează până la 3,5 milioane de oameni doar în America.

O lungă listă de simptome, printre care dureri abdominale, flatulenţă, constipație, scaune grase, febră și diaree, fac viața de zi cu zi extrem de dificilă pentru persoanele care suferă de aceste tulburări debilitante. Din fericire, există multe soluții terapeutice pentru a ajuta la gestionarea simptomelor, iar Vitamina C şi Acidul Alfa Lipoic pot îmbunătăţi capacitatea organismului de a se apăra de inflamaţie.

 

Semnele inflamației

Inflamația apare atunci când sistemul imunitar răspunde la agenți nocivi, cum ar fi microbii, rănile deschise sau substanțele chimice și radiațiile. Corpul tău munceşte din greu pentru a elimina problema prin protejarea ţesutului înconjurator şi iniţierea unui proces de vindecare asociat cu durere, umflarea zonei, caldură şi înroşire - toate semne tipice ale inflamaţiei.

Inflamația acută este un mecanism eficient în lupta împotriva unui atac asupra corpului, însă dacă devine prea pronunțată sau persistentă, poate conduce la o stare anormală de inflamație cronică.

 

Ce cauzează inflamația cronică?

Dovezile științifice sugerează că factori cum ar fi stresul oxidativ crescut, răspunsul imun ineficient, dezechilibrul bacteriilor din flora intestinală, poluarea, fumatul, stresul, alimentaţia necorespunzătoare, lipsa de exerciții fizice și genetica influențează inflamația.

 

Rolul important al antioxidanţilor

Inflamația și stresul oxidativ sunt strâns legate de o serie de boli cronice, cum ar fi boala intestinului iritabil și sindromul intestinului iritabil. Antioxidanții sunt vitali pentru protejarea celulelor de daunele cauzate de stresul oxidativ care declanșează inflamația. Antioxidanții se găsesc în țesuturile vii și în celulele corpului și provin din alimentele pe care le consumăm.

 

Alimente bogate în antioxidanți

Din păcate, antioxidanții găsiți în carne, lapte și ouă sunt distruși prin gătire sau descompuşi în tractul digestiv. Pe de altă parte, fructele și legumele conțin antioxidanți care supraviețuiesc mai uşor procesului de gătit și sunt, în general, bine absorbiți, motiv pentru care ni se spune mereu să mâncăm o dietă bogată în fructe și legume.

Totuși, atingerea recomandărilor nutriţioniştilor pentru consumul zilnic de fructe și legume nu este întotdeauna posibilă şi creşte, astfel, riscul de a dezvolta o deficiență de vitamina C și Acid Alfa Lipoic. Deoarece aceste două substanțe nutritive sunt atât de importante pentru combaterea stresului oxidativ, suplimentarea poate ajuta la remedierea decalajului nutrițional.

 

Protecția cu vitamina C

Vitamina C a fost mult timp considerată un antioxidant celular. Chiar și în cantități mici, puternicele activități antioxidante ale vitaminei C pot ajuta la prevenirea inflamației intestinului prin protejarea moleculelor indispensabile din organism de leziuni ale radicalilor liberi. Vitamina C este un nutrient instabil, solubil în apă, care este greu absorbit de organism. Cele mai multe suplimente sunt adesea descompuse în stomac și sunt în mare parte eliminate ca deșeuri. Alegerea unei noi generații de suplimente de vitamina C, cum ar fi Altrient® Vitamina C Lipozomală, ajută la asigurarea unei absorbții maxime și a transportului rapid până la nivelul celulelor care au cea mai mare nevoie.

În plus față de efectele sale antioxidante directe, are capacitatea de a regenera alți antioxidanți importanți, cum ar fi vitamina E și glutation. Ambele oferă protecție suplimentară anti-inflamatorie. Vitamina C participă, de asemenea, la câteva alte funcții importante care sprijină vasele de sânge şi celulele epiteliale care căptuşesc intestinul prin:

  • sprijinirea producerii şi depozitării colagenului în membrana de bază (care ancorează împreună straturile intestinelor)
  • încurajarea proliferării celulelor care căptuşesc vasele de sânge
  • reducerea morţii celulelor
  • reglarea fluxului sanguin în zonă

Aceste funcții ajută la menținerea unei bariere intestinale puternice și sănătoase, care împiedică bacteriile patogene să se infiltreze și să declanșeze inflamația. Deteriorarea acestei bariere vitale, însoțită de un intestin permeabil, este considerată a fi un pas decisiv în inițierea și dezvoltarea bolii intestinului iritabil.

altrient c

Acidul alfa-lipoic (ALA) pentru o apărare antioxidantă îmbunătățită

Acidul alfa lipoic este un antioxidant deosebit de impresionant deoarece funcționează atât în soluții solubile în apă, cât şi în soluţii solubile în grăsimi, permițându-i să funcționeze în tot corpul. Dozele orale de ALA sunt rapid absorbite și mai multe studii au arătat că suplimentarea cu ALA reduce semnificativ markerii inflamației în diferite tulburări intestinale cronice. Este recomandabil să optați pentru o variantă de ALA lipozomală de înaltă calitate ca Acid R-Alfa Lipoic Altrient®, care utilizează o tehnologie nouă pentru a garanta o absorbție maximă. Noile cercetări au identificat numeroase beneficii ale ALA pentru utilizarea în boala intestinului iritabil. Un studiu a arătat că ALA are un efect protector împotriva leziunii oxidative constatată în colită. S-a observat, de asemenea, că ALA protejează țesuturile din colon datorită proprietăților antioxidante și de stabilizare a membranei.

DHLA, un echivalent al ALA, de asemenea, regenerează în mod direct vitamina C, vitamina E și glutationul, iar acestea sporesc mecanismele antiinflamatorii ale organismului și ajută la detoxifierea și eliminarea toxinelor care pot favoriza în continuare inflamația.

altrient acid alfa lipoic

Amintiți-vă că organismul dumneavoastră are o capacitate enormă de a se vindeca dacă faceți pașii necesari și îi oferiți un nivel bun de substanțe nutritive esențiale antiinflamatorii, cum ar fi Vitamina C Lipozomală și Acidul Alfa Lipoic Lipozomal.

 

Autor: Jacqueline Newson – terapeut nutriţional

 

Citiți și alte articole din blogul nostru:

 

Intestin sănătos - viață sănătoasă - spre articol

Din toată inima despre vitamina C - Interviu cu Adrian Vornicu - spre interviu

Mențineți o memorie minunată cu puțin ajutor de la glutation - spre articol

Glutathionul. Mai mult decat un antioxidant - spre articol

Cititi aici toate articolele din Blogul Napofarm.ro

 

 

Referinţe:

Abdollahi PP et al. Effects of Alpha-Lipoic Acid Supplementation on Inflammation, Oxidative Stress, and Serum Lipid Profile Levels in Patients With End-Stage Renal Disease on Hemodialysis. Journal of Renal Nutrition 2012, 2 (22): 244-250.

Abreu MT, Kais S, Knight-Sepulveda K & Santaolalla R. Diet and Inflammatory Bowel Disease. Gastroenterology & Hepatology. 2015; 11(8): 511-520.

Akbari M, Ostadmohammadi V, Tabrizi R, et al. The effects of alpha-lipoic acid supplementation on inflammatory markers among patients with metabolic syndrome and related disorders: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Nutr Metab (Lond). 2018;15:39.

Biswas S K. “Does the Interdependence between Oxidative Stress and Inflammation Explain the Antioxidant Paradox?,” Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2016; 5698931: 1-9.

Cetinel S et al. Protective Effects of Alpha-Lipoic Acid Against Oxidative Injury in TNBS-induced Colitis. Erciyes Medical Journal 2009; 31(1):015-026.

Domschke W, Heidemann J, Kucharzik T & Maaser C. Intestinal Microvascular Endothelium and Innate Immunity in Inflammatory Bowel Disease: a Second Line of Defense? Infection and Immunity 2006; 74 (10) 5425-5432.

Doomra M, Narasimhulu CA Naser S, Parthasarathy S, Rohr M & Sharma D. Inflammatory Diseases of the Gut. J Med Food. 2018; 21(2):113-126.

http://www.crohnscolitisfoundation.org/news/for-the-media/media-kit/fact-sheet-about-ibd.html. [accessed 14.10.18].

https://www.nhs.uk/conditions/inflammatory-bowel-disease/[accessed 30.10.18].

International Foundation For Gastrointestinal Disorders. About IBS. https://www.aboutibs.org/facts-about-ibs/statistics.html. [accessed 4.11.18]

Kalluri R, LeBleu VS, Macdonald B. Structure and function of basement membranes. Exp Biol Med (Maywood). 2007;232 (9):1121-9.

Moura FA, de Andrade KQ, dos Santos JC, Araújo OR, Goulart MO. Antioxidant therapy for treatment of inflammatory bowel disease: Does it work? Redox Biol. 2015;6:617-39.

PubMed Health. What is Inflammation. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0072482/ [accessed 14.10.18]