Rolul vitaminei C în stimularea sistemului imunitar la pacienții cu afecțiuni oncologice

 

Multe  studii arată că vitamina C administrată în doze mari contribuie la prevenirea cancerului și crește rata de supraviețuire a pacientilor cu afectiuni oncologice.

 

Provocarea cercetătorilor a fost soluționarea ratei de absorbție a vitaminei C administrată oral...

 

8 moduri în care doze mari de vitamina C sprijină sistemul imunitar în lupta cu cancerul:

 

1. Doze mari de vitamina C pot să crească rata de supraviețuire la pacienții cu cancer. Linus Pauling (cȃștigător a două premii Nobel) a fost primul care a studiat efectele vitaminei C, în anii ’70. Conform experimentelor sale atȃt pe cobai, cȃt și pe oameni, doze mari de vitamina C pot să crească de 5 ori rata de supraviețuire a bolnavilor de cancer. Doza zilnică recomandată de acesta este de 4-10 mg/zi pentru pacienții cu cancer, dar în prezent se utilizează doze și mai mari.

 

2. Pacienții cu cancer au nivele scăzute de vitamina C. Un studiu realizat la Clinica Riordan a arătat că 46% din persoanele care suferă de cancer la sȃn au un deficit de vitamina C, în unele cazuri chiar periculos.

 

3. Vitamina C induce apoptoza celulelor canceroase prin generarea de peroxid de hidrogen H2O2. Permeabilitatea crescută a celulelor canceroase face selectivă acțiunea peroxidului de hidrogen.

 

4. Eficiența tratamentelor convenționale (radioterapie, chimioterapie) poate fi sporită prin administrarea de vitamina C. Ȋntr-un studiu la care au participat persoane cu cancer pulmonar, 93% dintre cei care au primit doze mari de vitamina C au răspuns la chimioterapie și radioterapie. Doar 40% din cei care nu au primit vitamina C au răspuns la terapii.

 

5. Vitamina C reduce inflamația cronică. Răspunsurile inflamatorii apar în diferite stadii ale dezvoltătii tumorii. Nivelurile inflamatorii ridicate par să indice un risc crescut de cancer și un prognostic mai scăzut. Inflamația scade, de asemenea, calitatea vieții, afectează funcțiile imunitare și scade toleranța unor terapii anti-cancer. Persoanele cu cele mai scăzute niveluri de inflamație au fost de două ori mai predispuse să trăiască în următorii câțiva ani.

 

6. Simptomele asociate cancerului și tratamentului convențional (oboseală, vărsături, pierderea poftei de mȃncare) pot fi reduse prin administrarea de vitamina C.

 

7. Toxicitatea provocată de radiații și chimioterapie poate fi ameliorată prin administrare de vitamina C. Sistemul imunitar intărit de vitama C protejează organismul de agenții cito sau radiotoxici.

 

8. Formularea lipozomală a vitaminei C poate duce la o absorbție de pȃnă la 98-99%.

 

 

De ce vitamina C în formă lipozomală?

Cele mai multe forme obișnuite de vitamina C - tablete, capsule, pulberi, lichide și chiar surse dietetice nu sunt metabolizate eficient datorită unor controale de absorbție bine reglementate în organism. Observațiile cercetătorilor arată că doar un procent de 20-30% din cantitatea de vitamina C ingerată este regasită în nivelurile serice.

Încapsularea vitaminei C în lipozomi și administrarea pe cale orală s-a dovedit a fi o idee excelentă deoarece s-a demostrat o absorbție de pana la 98-99%.

Studii in vivo au arătat ca persoanele cărora li s-a administrat vitamina C lipozomală (Altrient C™) au atins niveluri plasmatice de vitamina C de 417 µM/L1.

 

Tehnologia Lypo-Spheric – secretul Altrient C

 

Lipozomii sunt sfere minuscule realizate din fosfolipide esențiale. Ele formează o membrană cu strat dublu în jurul vitaminei active C și o protejează de distrugerea sistemului digestiv. Deoarece membrana lipozomilor este formată din fosfolipide - același material care formează membrana celulară - lipozomul este capabil să ocolească sistemul de transport activ al organismului și să se încorporeze direct în membrana celulară. Când se întâmplă acest lucru, vitamina C care se află în interiorul lipozomului este transmisă direct în celulă în stare activă.

Vitamina C lipozomală este recomandată și de Dr. Thomas E. Levy, autor a numeroase cărți, printre care și Vindecarea unor boli incurabile: Vitamina C, bolile infectioase si toxinele: “Nu numai că sunt convins că eficacitatea vitaminei C Lypo-Spheric depășește cu mult orice supliment tradițional de vitamina C orală, însă experiența mea personală recentă cu aceasta sugerează că uneori poate fi mai bună decât injectarea IV”.

 

Vezi aici vitamina C lipozomală Altrient C™

 

altrient c

 

Surse:

https://riordanclinic.org/2012/10/press-release-high-dose-vitamin-c-reduces-inflammation-in-cancer-patients-study-shows/

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/04/17/vitamin-c-improves-effectiveness-chemo-radiation.aspx

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170109134014.htm

1S. Hickey, H. Roberts and N.J. Miller (2008) Pharmacokinetics of oral ascorbate liposomes, JNEM, July, 10.1080/13590840802305423