Malatul de magneziu. Top beneficii

Malatul de magneziu este o combinație de magneziu și acid malic (un acid natural care se găsește în multe dintre legumele și fructele pe care le consumăm). Această formulă specială de magneziu poate fi utilă pentru afecțiunile legate de supraexcitarea sistemului neuromuscular, inclusiv sindromul de oboseală cronică și fibromialgia.

Atât magneziul, cât și acidul malic sunt frecvent recomandate pentru aceste afecțiuni. Studiile sugerează că malatul de magneziu poate avea o biodisponibilitate mai ridicată decât alte forme de magneziu.

Top beneficii ale consumului de malat de magneziu:

1.Poate ajuta la îndepărtarea metalele toxice din organism: procesul de îndepărtare a compușilor metalici toxici din organism se numește chelare. Aluminiul este un metal deosebit de periculos care a fost asociat cu o serie de tulburări neurologice, cum ar fi demența și boala Alzheimer. Magneziul se leagă de alte metale toxice, ceea ce minimizează daunele pe care le pot provoca, permițând astfel organismul să le expulzeze mai ușor.

2.Poate lupta împotriva fibromialgiei: această afecțiune neurologică provoacă o gamă largă de simptome negative, cum ar fi dureri musculare care apar aleatoriu, depresie și oboseală. Unele studii au arătat că malatul de magneziu are un efect benefic în tratarea durerii și a nivelului de oboseală.

3.Poate combate sindromul de oboseală cronică: sindromul de oboseală cronică are simptome similare cu cele cauzate de fibromialgie. Se crede că acidul malic din malatul de magneziu poate ajuta la combaterea oboselii și la creșterea nivelului de energie.

4.Poate ajuta la sănătatea pielii: acidul malic este derivat din fructe și, prin urmare, este clasificat ca un alfa hidroxi acid. Acești acizi din fructe pot acționa ca exfolianți naturali, ajutând pielea să-și mențină aspectul tineresc. Luat intern, se crede că malatul de magneziu menține pielea sănătoasă prin susținerea producției de enzime. Un studiu publicat de Dr. W.P. Smith, din International Journal of Cosmetic Science, citează acidul malic ca fiind un supliment util pentru regimul de îngrijire a pielii pentru a preveni stresul oxidativ și inflamația.

5.Poate ajuta la menținerea sănătății bucale: malatul de magneziu încurajează producția de salivă în gură, care reglează nivelul bacteriilor.

6.Poate sprijini producția de energie: acidul malic este un factor cheie în producerea de energie a organismului. Suplimentarea cu malat de magneziu poate fi considerată o modalitate de a crește nivelul de energie.

7.Poate ajuta la performanța musculară: atât magneziul, cât și acidul malic dintr-un supliment pot juca un rol în susținerea performanței musculare și a sănătății. Dacă faceți în mod regulat exerciții fizice și doriți să aveți un antrenament reușit, puteți lua în considerare adăugarea acestui supliment în regimul dumneavoastră înainte de sală.

 

AFLĂ AICI ce forme de magneziu sunt și cum te ajută ele. 

VEZI AICI produsul care îmbină perfect toate cele 4 forme de magneziu.