Somnul este esențial, iar importanța lui nu poate fi subminată. Un somn bun de noapte poate face minuni pentru sănătatea și bunăstarea generală, în timp ce somnul de slabă calitate poate duce la o gamă largă de probleme, inclusiv oboseală, iritabilitate și chiar boli cronice.
Pe măsură ce dormiți, fluxul sanguin la nivelul pielii crește, iar aceasta își reconstruiește colagenul, repară daunele cauzate de expunerea la UV, reducând ridurile și petele cutanate.
Magneziul este un sedativ mineral al naturii, ajutând la decomprimarea sistemului nervos și la reglarea melatoninei, care ghidează ciclurile somn-veghe din corpul dumneavoastră.
Magneziul este, de asemenea, un co-factor esențial necesar pentru sute de procese celulare din organism, ajută la protejarea pielii de daune externe prin reglarea regenerării și reparării celulare și ajută la stabilizarea dezechilibrelor hormonale, inclusiv la scăderea nivelului de cortizol care, atunci când este crescut, poate duce la excesul de sebum, rezultând astfel pori înfundați și erupții de acnee.
Un studiu realizat de cercetătorii de la UCLA a descoperit că doar o singură noapte de somn insuficient poate face celulele adulților în vârstă să îmbătrânească mai repede, iar sondajul National Sleep Foundation, unul dintre primele sondaje în acest domeniu, a constatat că 46% dintre femei au raportat probleme cu somnul. aproape în fiecare noapte.
Care magneziu este cel mai bun pentru somn și anxietate?
Forma de magneziu care este frecvent utilizată în cercetările clinice pentru studiile care implică insomnie, somn și anxietate este tauratul de magneziu. Se constată că această formă de magneziu este mai activă în creier decât alte forme de magneziu și are o rată de absorbție mai mare decât alte tipuri de magneziu.
Suplimentarea cu magneziu îți provoacă stare de somnolență?
Deși magneziul poate ajuta la obținerea unui somn mai bun, nu vă va face să vă simțiți somnolent. În schimb, magneziul funcționează relaxând corpul și mintea, făcându-vă să adormiți mai ușor și să rămâneți adormit pe tot parcursul nopții.
Semnele că ați putea avea un conținut scăzut de magneziu includ picioarele neliniștite, trezirea frecventă în timpul nopții, dificultatea de a adormi, o minte agitată, anxietate și tensiune, dureri și crampe musculare.
În concluzie relația dintre magneziu și somn este profund împletită așa că asigurați-vă că nivelul de magneziu din organism este unul optim.
2 Comentarii
Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Când văd un perete de text, plec. Iată spațierea și conținutul potrivit. Cu siguranță voi reveni aici mai des :)
1
1
1
Lasă un comentariu