Ți se întâmplă să poftești ciocolată când ești la menstruație? Te simți stresată în cea mai mare parte dintr-o zi? Cofeina și zahărul sunt elemente de bază în planul tău nutrițional săptămânal și pe lista de cumpărături? Dacă ai răspuns da la oricare dintre aceste întrebări, este posibil să ai o deficiență de magneziu.
Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea și fertilitatea ta.
Acesta este responsabil pentru 700-800 de sisteme enzimatice din corpul tău. Sprijină reacțiile chimice din organism, te ajută în procesul de detoxifiere, este răspunzător pentru transformarea alimentelor pe care le consumi în energie celulară.
Magneziul poate îmbunătății calitatea vieții.
Deoarece dieta occidentală este atât de concentrată pe cereale și alimente procesate, cea mai mare parte a magneziului din cereale se pierde atunci când alimentele sunt procesate. Într-un studiu de la Universitatea Harvard privind sănătatea femeilor, în care au fost observate 17.000 de femei, s-a demonstrat că femeile cu o dietă bogată în carbohidrați au fost considerate a fi mai sterile decât cele care consumau mai puține zaharuri. Aceste diete bogate în zahăr sunt responsabile pentru creșterea rezistenței la insulină, care este adesea observată la femeile cu SOP (sindromul ovarelor polichistice). Acest lucru poate duce la o disfuncție ovulatorie. Dietele bogate în magneziu ajută la păstrarea sensibilității la insulină și a funcției ovulatorii.
Findcă magneziul este responsabil pentru atât de multe funcții, este necesar să te asiguri că ai suficient magneziu în dieta ta.
Magneziul poate contribui la reducerea stresului și la susținerea unui somn odihnitor.
Momentul în care decizi să concepi un copil și nu reușești poate fi unul stresant care să îți cauzeze insomnii. Pe lângă nopți nedormite, stresul se ridică la valori mai mari și poate afecta și mai mult fertilitatea ta. Un aport de magnezu te poate ajută să te relaxezi, să diminuezi stresul, deoarece este un mineral puternic de relaxare.
Magneziul ajută prin menținerea sub control a nivelului de cortizol, astfel încât nivelul de insulină să nu crească. Menținerea în paramentri normali a nivelului zahărului din sânge este o componentă cheie pentru fertilitate. Glicemia stabilă asigură o energie constantă către celulele tale. Când administrezi magneziu înainte de culcare, acesta te poate ajuta, de asemenea, să ai un somn odihnitor, care este o componentă importantă a stilului de viață pentru o fertilitate optimă.
Magneziul poate ajuta la echilibrarea hormonilor de fertilitate, progesteronul și estrogenul.
Magneziul controlează hormonul foliculostimulant sau FSH, deoarece estrogenul este dependent de starea magneziului din organism, iar FSH este hormonul care stimulează ovarele. Un nivel scăzut de magneziu poate semnala, de asemenea, niveluri scăzute de progesteron, ceea ce poate duce la o fază luteală scurtă și un risc crescut de avort spontan. În cele din urmă, pentru femeile care se luptă cu sindromul premenstrual, magneziul ar trebui să devină aliatul de nădejde. Nivelurile de magneziu scad înainte de ciclul menstrual, așa că asigurarea unui aport suficient magneziu te ajută să produci serotonină și să te simți bine.
Magneziul poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației.
Dacă încerci să rămâi însărcinată cu FIV, asta înseamnă că o dietă bogată în magneziu îți poate îmbunătății șansele de succes al transferului de embrioni. Acest lucru se datorează faptului că magneziul poate reduce inflamația generală și, astfel, pot crește șansele de implantare.
Magneziul poate susține procesul de anti-aging.
Fertilitatea înseamnă adesea întoarcerea ceasului, iar magneziul poate ajuta în acest sens. Când corpul tău este deficitar în acest mineral, îmbătrânește într-un ritm accelerat. Cu alte cuvinte, pentru o calitate îmbunătățită a spermei și a ovulelor, este recomandat să suplimentați cu magneziu.
Magneziul poate sprijini fertilitatea partenerului tău
Magneziul este responsabil și pentru funcțiile enzimatice din corpul partenerului tău. Infertilitatea bărbaților a fost asociată și cu faptul că aceștia au niveluri mai scăzute de magneziu, așa că asigură-te că împarți alimentele și suplimentele cu magneziu cu partenerul tău.
Care sunt cele mai bune alimente bogate în magneziu?
De obicei, alimentele bogate în fibre alimentare, cum ar fi legumele cu frunze verzi, leguminoasele, nucile, semințele și cerealele integrale sunt surse excelente. În plus, algele marine și ciocolata neagră, cu conținut scăzut de zahăr, sunt de asemenea, o sursă bună.
Există câteva moduri de a completa cu magneziu.
O modalitate de a suplimenta necesarul de magneziu, este administrarea sub formă de pliculețe sau capsule. Noi recomandăm magneziul de la Altrient, cu formularea lipozomală și grad superior de absorbție, care este singura formă de magneziu care crește semnificativ nivelul de magneziu din creier.
O altă recomandare se îndreaptă spre magneziul de la Neutrient care conține cele mai biodisponibile forme de magneziu: taurat, bisglicinat, citrat, malat, oxid
Un alt mod de relaxare și pregătire înainte de somn o reprezintă băile cu fulgii cu magneziu din gama BetterYou. Dacă nu îți plac băile te asigurăm că BetterYou are mai multe forme de aplicare transdermică a magneziului, menite să te ajute. Fie că alegi spray-ul de corp, gelul de masaj, untul de corp sau loțiunile, toate sunt forme plăcute de a liniști mintea, musculatura și a pregăti corpul pentru somn.
Sursă articol
https://www.uconnfertility.com/2020/02/boost-your-fertility-with-this-essential-mineral/
Vă recomandăm și produsele:
Inofem Duo (60 pliculete), Establo
Supramen (120 capsule), Establo Pharma
Magneziu (taurat, bisglicinat, citrat, malat, oxid)(120 capsule), Neutrient
Vrei să citești mai mult?
Descoperă AICI despre Altrient – Ultima generație de suplimente lipozomale
Descoperă AICI 5 beneficii ale gamei Altrient
3 Comentarii
1
1
1
1
1
1
Lasă un comentariu