Ce este apa vie ?
Toate organismele vii sunt compuse în mare măsură din apă. În jur de 70-90% din materia organică este apă iar corpul uman este 60 % apă.
Reacţiile chimice care susţin viaţa din toate plantele şi animalele au loc în mediu apos. Apa nu este doar mediul în care au loc aceste reacţii chimice ci în multe cazuri este un important reactant. Pe scurt, chimia vieţii este chimia apei.
Organismele vii sunt foarte sensibile la nivelul pH-ului şi funcţionează optim (cu mici excepţii cum ar fi anumite parţi ale sistemului digestiv) când soluţia este aproape neutră. Majoritatea materiei vii are pH-ul apropiat de 6,8. Plasma sangvină şi alte lichide care înconjoară celulele corpului au pH-ul 7,2-7,3. Există numeroase mecanisme speciale de ajutor în stabilizarea acestor fluide, astfel încât celulele să nu fie supuse unor fluctuaţii semnificative ale pH-ului.
Ce se intampla cand nu mai este asigurata alcalinitatea organismului?
Gradul mare de aciditate impiedică sau incetineste vindecarea, atunci cand apare o problemă de sănătate.
Aciditatea excesivă din organism afectează:
- Sistemul digestiv: Majoritatea bolilor digestive (indigestia, greata, balonarea, refluxul gastric etc.) sunt cauzate de excesul de acid de la nivel gastric si de carentele in mineralele alcaline in tractul intestinal. Cand acestea din urma lipsesc, pancreasul oboseste, pierzandu-si capacitatea de a decodifica nutrientii din hrana si de a transmite corpului cum sa le utilizeze.
- Sistemul imunitar: Mediile interne acide sunt propice dezvoltarii agentilor patogeni proveniti pe calea aerului, asa cum nivelul ridicat de hidrogen ajuta la mentinerea bacteriilor nocive in stare inactiva. Asadar, masura in care agentii patogeni raman in stare latenta, depinde de aciditatea sau nivelul de alcalinizare al pH-ului.
- Sistemul respirator. Atunci cand tesuturile si organele sunt supuse unei concentratii acide ridicate, transportul de oxigen este obstructionat catre celule, care nu mai pot respira corespunzator, pentru a elibera dioxidul de carbon. Astfel, se creeaza mediul propice de acumulare a mucusului la nivelul plamanilor, ceea ce conduce la declansarea racelilor, bronsitei, astmului etc.
- Sistemul nervos. Aciditatea excesiva slabeste sistemul nervos, prin privarea sa de energie.
- Sistemul reproducator. Cercetatorii incearca inca sa depisteze legatura exacta dintre disfunctiile sexuale si nivelul acid al pH-ului. Acesta din urma determina diminuarea libidoului, frigiditatea si fertilitatea, crescand totodata riscul de avort.
Aparitia aciditatii organismului este influentata de:
- alimentele ultraprocesate;
- alimentele bogate in grasimi animale si carnea;
- toxinele din mediu (poluare);
- aditivii alimentari;
- sedentarismul;
- alcoolul.
Simptomele cele mai comune al acidozei sunt:
- oboseala fizică şi psihică,
- dureri de cap,
- probleme digestive.
Apa alcalină = APĂ VIE
Caracteristici apa vie:
1. Alcalinitatea
Această proprietate a apei alcaline este foarte uşor de masurat fie cu ajutorul unui pH-metru electronic, fie cu ajutorul picăturilor de testare a pH-ului puse în apă şi compararea cu diagrama de culoare aferentă.
Apa alcalină ajută la eliminarea deşeurilor acide din organism.
Apa alcalină pentru consum are un pH de 8.0 - 10 şi ajută organismul în procesul de eliminare a deşeurilor acide acumulate în timp, previne şi vindecă bolile care se dezvoltă datorită acidităţii. Pentru a menţine corpul sănătos, sângele din corpul uman trebuie să aibă un pH situat între 7,35 şi 7,43.
Apa Alcalină - Antioxidant Foarte Puternic
Pentru a fi sănătoşi trebuie să acordăm o mare atenţie eliminării toxinelor, aportului corespunzător de alimente alcaline (proportţa indicată ar fi - 80 % alimente alcaline, 20% alimente acide) şi nivelului de hidratare al organismului. Prin proprietăţile sale de a pătrunde uşor până la nivelul celulelor şi fiind un antioxidant foarte puternic, apa alcalină face acest lucru posibil şi uşor de realizat – BEA ÎN FIECARE ZI 40 mg /kg corp.
În cazul în care apar simptomele de detoxifiere menţionate mai sus se recomandă continuarea consumării apei alcaline, chiar mărirea cantităţii, dar eventual la o treaptă inferioară de alcalinizare. În scurt timp toxinele se vor elimina din organism şi va creşte senzaţia de bine.
2. Microstructura
În mod normal gruparea moleculelor de apă se face în clustere de 12-15 molecule. Apa alcalină ionizată are clustere mult mai mici, formate din 5-6 molecule, ceea ce o transformă în apă puternic hidratantă. Dacă în mod normal apa ajunge la creier în 10 minute, apa alcalină ionizată o face în 60 de secunde.
Capacitatea acesteia de a penetra ţesuturi (ex. cartilaje, grăsime) este mult mai mare decât la apa obişnuită, iar datorită acesteia consumul apei alcaline ionizate poate duce la vindecări ale afecţiunilor articulare şi de sistem osos şi ajută la eliminarea grăsimilor depuse pe burtă la barbaţi şi coapse la femei.
3. Antioxidantă (ORP Negativ)
ORP (oxidation reduction potential - în traducere din engleza, potentialul de oxido- reducere)
Definiţie: capacitatea unei soluţii de a oxida sau reduce elementele cu care vine în contact.
Fiecare atom de oxigen are un nucleu în centru şi electroni care se rotesc pe orbite în jurul acestuia, precum sateliţii. Fiecare atom, care are 8 electroni pe orbitele din jurul său, este un atom stabil. Însa, oxigenul are doar 6 electroni. Datorită acestui fapt, el este foarte instabil şi are nevoie de 2 electroni pentru a deveni stabil. Când oxigenul intră în contact cu alţi atomi, el ar putea să fure 2 electroni de la aceştia sau ar putea să atace un alt atom de oxigen cu care să împartă electronii, aşa cum face cu hidrogenul şi rezultă apa sau în cazul carbonului rezultând CO2 .
Consumul de mâncăruri şi băuturi tind să afecteze în mod nefavorabil caracteristicile lichidelor din corp. Multe din acestea sunt extrem de oxidate şi în deficit de electroni.
Astfel adaugarea la dieta unei persoane, a ionilor negativi de hidrogen, care se află de regulă în legume, tinde să afecteze în mod favorabil fluidele din corp.
Însa, valorile ORP-ului variază substantial de la mâncaruri la băuturi. Dacă doreşti să eviţi cât mai mult oxidarea internă a corpului, este important să manânci şi să bei cât mai mult produse cu ORP negativ.
Din nefericire cele mai multe alimente, mâncăruri şi băuturi pe care le consumam de cele mai multe ori au ORP pozitiv. În mod ironic carnea, alcoolul, apa carbogazoasă, sunt cele mai oxidante dar şi cele mai populare. Un suc de portocale, proaspăt stors are un ORP de -100 mv, în timp ce un suc de portocale ambalat are un ORP de +200mv.
Proprietăţi antioxidante
Apa alcalină are două calităţi antioxidante – este încarcată negativ şi contine ioni de hidroxil OH-, deci protejează celulele împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule cu un numar impar de electroni, al caror electron liber tinde să se lege de alt electron.
Radicalii liberi atrag electroni din celulele ţesuturilor înconjurătoare şi, din această cauză, structura peretilor celulari se distruge. Deteriorarea indusă celulelor de radicalii liberi este o mare parte din ecuaţia îmbatrânirii.
Antioxidanţii, foarte importanţi pentru mentinerea sănătaţii şi întârzierea îmbătrânirii, au ORP-ul negativ. Se poate observa din figură, că răcoritoarele foarte acide au ORP-ul +400 mV (puternic oxidante), pe când apa alcalină ionizată se situeaza la polul opus, cu -400 mV până la -1050mv, deci o capacitate de antioxidare puternică. Are efect puternic de antioxidare, antiimbătrânire, antiinflamator, cu beneficii imediate pentru cei care suferă de imflamaţii articulare, artrită, etc.
Recomandari de consum
La început este recomandat să se bea apă slab alcalină – pH 8 timp de câteva zile. În cazul în care nu apar simptome de detoxifiere (dureri de cap, tuse, erupţii ale pielii, dureri musculare) se poate trece la consumul apei mediu alcaline - pH 9 . După incă câteva zile in care nu aveţi simptome de detoxifiere se poate trece la apa puternic alcalină cu pH 9,5-10.
Ionizator de apa TYENT UCE E11 Turbo |
!!! Deoarece bebelusii se nasc alcalini, nu este recomandat ca acestia sa bea apa alcalina pana la varsta de 3 ani. In schimb, ionizatorul de apa poate fi setat doar pe apa filtrata pentru prepararea formulei de lapte pentru sugari sau a hranei copiilor sub varsta de 3 ani. Abia dupa aceasta varsta, copii pot incepe sa consume apa alcalina ionizata de nivel 1 de pH, urmand ca odata cu cresterea, acestia sa treaca la nivelul 2. La varsta adolescentei se recomanda consumul de apa alcalina ionizata nivel 2 sau 3 de pH.
1 Comentarii
In statele unite foarte multa lume foloseste ionizatoarele de apa. nu stiu de ce la noi in tara nu s-au comercializat. apa de la robinet nu este cea mai buna iar apa din comert, in sticle de platic parca are gust tot mai ciudat. eu cind am fost in america am stat la o verisoara care avea ionizator de asta cangen sau cum ii zice si mi-a spus ca in timp a ajutat-o sa scape de durerile articulare. ce sa zic.. o fi adevarat ?
Lasă un comentariu