Bisglicinatul de magneziu. Top beneficii

Bisglicinatul de magneziu este compus din magneziu și glicină. Oamenii folosesc adesea bisglicinatul de magneziu în locul altor suplimente cu magneziu, deoarece organismului îi este mai ușor să absoarbă magneziul în această formă. Este, de asemenea, unul dintre cele mai blânde suplimente pentru stomac.

Top beneficii ale consumului de bisglicinat de magneziu:

1. Poate îmbunătăți memoria și reduce nivelul de stres

Studiile au descoperit că bisglicinatul de magneziu poate ajuta la reducerea somnolenței în timpul zilei și la îmbunătățirea memoriei. De asemenea, nivelul de magneziu celular este asociat direct cu nivelul de stres din organism.

2. Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale

Magneziul poate avea un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale în rândul persoanelor care au deficit de magneziu. Potrivit unei analize realizate de către un grup de cercetători de la Universitatea Statului Indiana din Bloomington, suplimentele cu magneziu pot duce la scăderea tensiunii arteriale.

3. Poate ajuta la reglarea nivelului zahărului din sânge

Cercetările au arătat că o dietă bogată în magneziu poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Acest lucru se datorează faptului că magneziul ajută la descompunerea zahărului, care la rândul său scade rezistența la insulină.

4. Poate ajuta la sănătatea oaselor

Magneziul joacă un rol cheie în formarea oaselor și influențează direct nivelul hormonului paratiroidian și al vitaminei D, care sunt legate de formarea oaselor sănătoase. Aceasta înseamnă că un aport adecvat de magneziu este util pentru menținerea oaselor sănătoase.

5. Poate ajuta cu durerile de cap și migrenele

Deficiențele de magneziu au fost legate de durerile de cap și de migrene. Studiile au descoperit că administrarea de suplimente de magneziu poate fi benefică pentru persoanele care suferă de aceste patologii.

6. Poate ajuta cu crampele musculare

Cercetările au descoperit că glicinatul de magneziu poate ajuta la ameliorarea crampelor. Una din cauzele apariției cârceilor este carența de minerale, în special magneziu, calciu și potasiu.

7. Poate ajuta cu sindromul premenstrual

Magneziul poate atenua simptomele sindromului premenstrual. Efectul său relaxant și vasodilatator poate ajuta la amelioarea crampelor, a durerilor de cap și de spate.

Concluzie

Bisglicinatul de magneziu poate aduce beneficii organismului în atât de multe moduri diferite, de la ameliorarea simptomelor PMS, crampelor picioarelor și durerilor de cap, până la susținerea sănătății oaselor, a nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea concentrării și a memoriei.

 

AFLĂ AICI cum te poate ajuta Citratul de magneziu. 

VEZI AICI produsul care îmbină perfect toate cele 4 forme de magneziu.