Dieta ketogenică. Cum ținem sub control pofta de carbohidrați?
Ce cauzează pofta de carbohidrați?
Trebuie să recunoaștem că aceste pofte de carbohidrați nu sunt doar psihologice. Există motive fiziologice pentru care ne plac carbohidrații, în special clasa de carbohidrați dulci cunoscută sub numele de zahăr.
Cauze fizice
Când consumați carbohidrați, aceștia ajung în sânge ca glucoză. Această glucoză oferă energie celulelor din corpul tău. Deoarece consumul de carbohidrați este redus în keto, aportul de glucoză este, de asemenea, redus. Iar adaptarea corpului se realizează treptat.
Cauze psihologice
Chiar dacă nevoile dumneavoastră nutriționale sunt complet satisfăcute, mediul dumneavoastră – ceea ce vedeți, mirosiți, auziți, gustați și atingeți – poate stimula dorințele.
Vă loviți de aceste dificultăți?
Ei bine, din fericire, avem câteva sfaturi despre cum să vă ajutăm să faceți față și să țineți sub control aceste pofte.
Mențineți nivelul de carbohidrații scăzut
Regula de bază a dietei Keto este de a limita carbohidrații. Menținerea carbohidraților la un nivel scăzut ajută organismul să treacă de la arderea zahărului la arderea grăsimilor.
Această schimbare este încetinită atunci când dieta dumneavoastră keto conține prea mulți carbohidrați.
Controlați mediul dumneavoastră
Considerați-vă bucătăria ca fiind un laborator. Scopul acestui experiment este de a încuraja oamenii să mănânce mai sănătos. Dacă este posibil, țineți carbohidrații la minimul necesar în casa dumneavoastră. Dacă acest lucru nu este posibil din cauza copiilor sau a partenerilor, măcar încercați să nu îi țineți la vedere.
Mâncați legume cu conținut scăzut de carbohidrați, pline de fibre
Varza kale, varza, spanacul, conopida, broccoli și sparanghelul sunt unele dintre cele mai bogate în nutrienți legume disponibile.
Dormiți suficient
Dacă nu dormiți suficient, capacitatea dumneavoastră de a controla poftele de carbohidrați va avea de suferit. S-a dovedit că lipsa de somn crește grelina, hormonul foamei.
Hidratați-vă corespunzător
Setea este un bun predictor al necesarului de lichide, dar electroliții precum sodiul și potasiul pot necesita mai multă atenție. Este posibil ca acea poftă de carbohidrați să fie de fapt o poftă de sare.
Consumați grăsimi sănătoase
Sațietatea depinde în special de grăsimile din dietă. Vă poate ajuta să evitați supraalimentarea prin scăderea poftei de mâncare. Veți fi mai puțin probabil tentat să consumați carbohidrați dacă vă asigurați aportul necesar de grăsimi sănătoase la fiecare masă.
Reduceți stresul
Gestionarea stresului poate contribui în mare măsură la îmbunătățirea alimentației. Pentru a reduce stresul zilnic, orientați-vă spre obiceiuri sănătoase, cum ar fi meditația, practicarea unor sporturi, plimbări în aer liber, pictat și alte activități recreative.
Sperăm ca aceste sfaturi să vă vină în ajutor. Nu va fi întotdeauna ușor, dar cu alimentația corectă și mentalitatea potrivită, va fi mult mai ușor decât credeți.
Lasă un comentariu